Как да сменим гарнитура на капака на клапаните?

Гарнитурата на капака на клапаните запечатва връзката между капака на клапаните (покриващ системата за управление на клапаните и разпределителните валове) и цилиндровата глава. Предотвратява изтичането на масло. Гарнитурата се износва с времето и се нуждае от подмяна. Пренебрегването на течове на масла може да доведе до значителна загуба на масло и да причини сериозни повреди на двигателя.

Какво е капак на клапани?

Капакът на клапаните е частта от двигателя, която предпазва задвижването и клапаните. Тъй като тези компоненти се смазват с моторно масло, капака на клапаните предпазва от изтичане на масло. Повърхността на контакт между капака на клапаните и цилиндровата глава е подсигурен чрез гарнитура.

Кога трябва да се сменя гарнитурата на капака на клапаните?

С времето гарнитурата се износва и губи своята гъвкавост, което води до пропускане на масло от капака на клапаните. В този случай, гарнитурата трябва да се смени.

Как се сменя гарнитурата на капака на клапаните?

Смяната на гарнитурата изисква сваляне на капака от цилиндровата глава, чрез откачане на запалителните кабели, които минават през капака и демонтиране на болтовете, чрез които се монтира капака на клапаните към цилиндровата глава.

След като капакът бъде свален, почиства се от старата гарнитура и се монтажната повърхност се проверява за повреди, които могат да повредят новата гарнитура. След това се почиства монтажната повърхност на цилиндровата глава. След това се монтира новата гарнитура и уплътнения на болтовете на капака на клапаните. След което капакът се монтира обратно на главата и се закрепва с помощта на болтовете. Важно е да затегнете правилно болтовете, за да сте сигурни, че достатично стегнат и няма да повреди новата гарнитура.

Как да сменим гарнитура на капака на клапаните?Гарнитура капак цилиндрова глава.

Гарнитура капак клапани