Датчик износване накладки

Популярни
По азбучен ред
ABCDFGHIJKLMNOPRSTV
Датчик износване накладки поръчайте евтино

Изберете желания автомобил за да видите всички Датчик износване накладки подходящи за него

Какво представлява датчик износване накладки?

TopCar.BG ☎ 0883 457 757

Спирачната система е една от най-важните системи с който разполага всяка кола. Основните и  елементи  са  диска и накладките. Спирането се основава на сила на триене. Накладките са в контакт с диска, което води до устойчивост на въртящия момент. Колата започва да се забавя. Въпреки това, с течение на времето, триенето износва накладките и  изискват подмяна.

Важно е не само да ги инсталирате правилно, но и на време да диагностицирате на износването. 

Особенности при датчик износване накладки?

TopCar.BG ☎ 0883 457 757

Въз основа на името, става ясно, че основната функция на този елемент е да се определи степента на износване на фрикционния материал. На арматурното табло се показва специална лампа. Когато дебелината на накладката се изхаби до минимум, контактите се затварят. Водачът вижда съответния сигнал на арматурното табло.

Какви са модерните датчици за износване на накладки?

TopCar.BG ☎ 0883 457 757

Модерните датчици за износване  на накладки са електронни.

Това е по-модерен и технологичен инструменти. Те взаимодействат с лампата на арматурното табло. Водачът вече не трябва да слуша колата си. Цялата необходима информация е на таблото.

 

Какви са симптоми и неизправностите на датчик износване накладки?

TopCar.BG ☎ 0883 457 757

Този елемент може да дефектира поради няколко причини. Най-често срещаните са повредите или счупването на захранващите проводници. В този случай лампата не свети, дори когато износването на накладките е 99%. Втората причина е окисляването на контактите. Това често се случва в точката на свързване на сензора и буксата, близо до колелото. По време на работа водата и мръсотията могат да влязат в сензора. Всичко това се отразява на съпротивлението на веригата. В резултат на това червената лампа може да се появи дори при нови спирачни накладки.

Как да подменим датчик износване накладки?

TopCar.BG ☎ 0883 457 757

За да направите това, трябва да разделите необходимата част от автомобила и да развиете колелото. Външният сензор ще бъде близо до главината. Елементът е фиксиран върху пружина или със скоби. Отстранете внимателно закрепващия механизъм и извадете сензора за износване на спирачните накладки. След това внимателно почистете ако има замърсявания и отлагания. На мястото на стария инсталирайте нов елемент и прикрепете колелото обратно.Проверяваме оперативността на новия елемент.