Лагер главина

Популярни
По азбучен ред
ABCDFGHIJKLMNOPRSTV
Лагер главина поръчайте евтино

Изберете желания автомобил за да видите всички Лагер главина подходящи за него

Лагер главина коя марка е правилният избор?

TopCar.BG ☎ 0883 457 757

На пазара на авточасти има много марки лагер главини с доста добро качество. Но най-важното за правилният избор на лагер главина за вашият автомобил е тя да е съобразена с производителят на автомобила. Тоест ако автомобила е немски най-правилното решение е да се вземе немска марка лагер главина. Немски марки лагер главини са: FAG, SKF, FEBI, SWAG. За френските автомобили водещите лагер главини са на марките SNR. За японските марки автомобили се предпочитат марки като KOYO и NSK. 

Лагер главина по-евтина или по-скъпа марка?

TopCar.BG ☎ 0883 457 757

В по-евтините лагер главини на пазара на авточасти контрола на качеството е занижен. Вследствие на което лагера може да се повреди доста по бързо. За съжаление от повреден лагер може да се повредят и други компоненти по окачването на автомобила. Също така е много важен правилният монтаж на лагера. При неправилен монтаж на лагера дори и най-качественият продукт може да се повреди.
 

Лагер главина как се монтира?

TopCar.BG ☎ 0883 457 757

Монтажа на лагер главина не е никак лесна задача, изискват се специализирани инструменти. Необходима е преса за монтажа на лагера както и динамометричен ключ за правилното затягане на лагера. Трудно бихте се справили сами понеже ще е необходимо и демонтаж на по-голямата част от окачването.

Видове лагер главина основно се делят на три вида:

  1. Лагер главина комплект този вид е когато лагера е неделима част от главината. Често при наличието на система за контрол на спирането (ABS) в комплекта е включена и гривната за самият датчик на ABS също така и датчика може да е в комплекта.
  2. Лагер главина този вид е когато лагера се дели от главината. Това се прави с използването на преса за демонтаж на лагери. 
  3. Лагер главини този вид са така наречените конусни лагери.