Датчик километраж

Популярни
По азбучен ред
ABCDFGHIJKLMNOPRSTV
Датчик километраж поръчайте евтино

Изберете желания автомобил за да видите всички Датчик километраж подходящи за него

Датчикът за километраж гарантира точността на измерването на пробега и скоростта на превозното средство.

Значение и функции на датчика за километраж

Датчикът за километраж изпълнява критични функции в автомобила, като:

  • точно измерване на пробега – осигурява актуална информация за изминатото разстояние, което е важно както за ежедневната употреба, така и за поддръжката на колата;

  • регулиране на скоростомера – гарантира точността на показанията на скоростомера, като по този начин допринася за безопасността на движението;

  • взаимодействие с други системи – може да влияе на работата на различни системи в автомобила, включително управлението на двигателя и системата за навигация.

Датчикът за километраж е ключов за поддържането на правилната функционалност и изправност на превозното средство.

Признаци, индикиращи необходимост от смяна

Появата на определени признаци може да индикира, че е дошло време за смяна на датчика за километраж в превозното средство. Важно е да се обръща внимание на следните симптоми, които може да показват проблеми с този компонент:

  • неточности в показанията – ако забележите, че скоростомерът показва стойности, които не отговарят на реалната скорост на движение на автомобила, това може да е знак за проблем с датчика за километраж;

  • проблеми с измерването на пробега – нередности в показанията за изминатото разстояние, като например прекалено бързо увеличаване или невъзможност за отчитане на пробега, също може да сигнализират за необходимостта от смяна;

  • светване на предупредителни лампи – в случай че на таблото на колата се активират предупредителни лампи, свързани със скоростомера или показанията за изминато разстояние, това често е индикация за неизправност.

Навременната реакция при забелязване на тези признаци е от съществено значение за поддържането на правилната работа и безопасност на превозното средство.

Препоръчително е да се обърнете към сервиз за диагностика и смяна на датчика, тъй като мястото му на поставяне може да варира. В някои случаи се намира в диференциала, а в други – в отделно устройство, свързано към главината на колелото.

Защо да се доверите на Topcar.bg?

В нашия онлайн магазин ще откриете широка гама от датчици за километраж, които отговарят на високите стандарти за качество и надеждност. 

Нашите продукти са съвместими с различни марки и модели автомобили, позволявайки лесна интеграция. Предлагаме такива, произведени от водещи производители, които използват висококачествени материали за дълготрайност и точност. Освен това, всеки продукт в нашия каталог е с гарантирано качество и надеждност.

Изберете качествен датчик за километраж от ТопКар и осигурете точността и надеждността, от които се нуждаете.