Трапецовиден ремък

Популярни
По азбучен ред
Трапецовиден ремък поръчайте евтино

Изберете желания автомобил за да видите всички Трапецовиден ремък подходящи за него

Трапецовиден ремък функция?

TopCar.BG ☎ 0883 457 757

Трапецовидния ремък  има за задача да предава механичната сила на двигателя, по-специално въртящия момент, към всяко друго устройство. По този начин чрез въртящите се движения на коляновия вал се въвеждат в експлоатация множество устройства, като например генератора, вентилатора на радиатора, водната помпа и др. Сред особеностите на този  ремък има напречното сечение, което гарантира относително голяма повърхност на триене. Благодарение на това е възможно да се прехвърлят сравнително високи въртящи моменти с налична доста малка повърхност. На задвижващия вал, както и на вала, който задейства всяко устройство, има клиновидни трансмисионни шайби, върху които е опънат трапецовидният ремък.

Устройство ?

TopCar.BG ☎ 0883 457 757

 Тези  ремъци обикновено са направени от гума, докато вложките му са от плат или стоманено въже. Важно е  да отговаря на стандарта и да може да се използва, без да се налага да разчитате на конкретен производител. Преди да закупите конкретен ремък, неговата размер трябва да се определи, като се вземе предвид диаметърът и разстоянието между шайбите. 

В случай на скърцане или скъсване  ?

TopCar.BG ☎ 0883 457 757

Поради механично напрежение или непрекъснато триене трапецовидния ремък може да се износва с течение на времето. Средният му експлоатационен живот е приблизително 100 000 км. За да се настрои правилното му напрежение,  трябва да бъде опънат нито твърде силен, нито твърде слабо. 

Има случаи в които може да издава звук подобен на прискърцване. Възможностите са :

  • когато вали  дъжд 

  •  малко след стартиране на двигателя

  • скърцането се появява на сухо и става все по-често, ремъкът не е достатъчно стегнат или понастоящем значително износен.

В случай на скъсване вече не може да захранва важни устройства (например генератора). Следователно износеният  или повреден трапецовиден ремък трябва да се подмени своевременно.

Подмяна на трапецовиден ремък?

TopCar.BG ☎ 0883 457 757

На първо място, трябва да се каже, че при по стари  автомобили подмяната е доста проста, докато ако имате работа с ново превозно средство, това може да бъде доста сложно. За  това ние от topcar ви съветваме да се обърнете към специалисти в оторизиран сервиз за да няма последващи технически неизправности. 

В oнлайн магазина на topcar ще намерите продукти на водещи производители.Лесно ще успеете да ги откриете като изберете марката и модела на вашия автомобил.А ние ще ви ги доставим на посочения от вас адрес. 

Други свързани категории авточасти