Накладки поръчайте евтино

Търси по кола

Изберете желания автомобил за да видите всички Накладки подходящи за него

Какво представляват накладките

Спирачните накладки са компонент на дисковите спирачки. Те са оформени от метални блокове със специален слой спирачен материал върху тях. По време на спирането целта им е да създадат сила на триене върху спирачния диск, която ще забави или спре неговото въртене. Животът на спирачните накладки е обратно пропорционален на броя и интензивността на спирането.

Всяка дискова спирачка е снабдена с две накладки, общо четири в двете предни и задни спирачни системи.

За спирачните накладки използват различни материали в зависимост от производителността:

Въглерод-керамичното съединение е най-разпространеното за всички автомобили, е съставено от амалгама от различни елементи: графит, въглища, смола, керамика, арамид.

Спеченият материал , обикновено съдържа мед, увеличава работата на спирачката при спирачна сила и продължителността.

Кога да смените накладките

Спирачните накладки са изложени на по-високо ниво на износване от спирачния диск , ниво на износване, което варира в зависимост от стила на шофиране, теренът по който се управлява автомобила и др . Периодично ги проверявайте, за да не намалите ефективността на цялата спирачна система. Ако се вижда дебелината на ерозирания или износен спирачен материал, подложките трябва да бъдат сменени. Това може да е след 30 000км или 40 000км. 

Симптомите на повреда и износване на накладките са:

  • ако на таблото ви светне лампа за спирачките или ръчната;

  • ако на таблото ви светне лампа за спирачното масло също показател че има повреда в системата;

  • ако лампите ви на таблото не работят и при натискане на спирачките чувате странен шум, който прилича свирене или стържене на желязо в желязо. Това е ясен сигнал, че трябва незабавно да проверите състоянието на накладките. 

Ние от Topcar.bg обикновено препоръчваме да сменяте спирачните накладки на всеки 30 000/40 000 км .

Защо да закупите накладки от Topcar.bg

За спирачната система на вашия автомобил можете да закупите спирачни накладки онлайн в Topcar.bg спестявайки много . За да поддържате безопасно спирачките, не забравяйте също да сменяте спирачните дискове. В нашият онлайн магази лесно и удобно ще намерите точният модел, а ако имате затруднения може да се свържите с нас по телефона и ние ще ви помогнем. 

Накладките са много важен елемент за безопасността, така че ние ви предлагаме висококачествени продукти, които издържат с времето и в киломентрите като спирачните накладки Ferodo , накладки Brembo или TRW. Тази авточаст осигурява сцеплението на спирачките и е от най-голямо значение за спирането на автомобила.

Ценовата листа на накладките за автомобили в Topcar.bg е много конкурентна и значително по-ниска от конкурентите и гарантираме качество и коректност. 

Широка гама накладки за вашите автомобили.