Лентов кабел

Популярни
По азбучен ред
ABCDFGHIJKLMNOPRSTV
Лентов кабел поръчайте евтино

Изберете желания автомобил за да видите всички Лентов кабел подходящи за него

Осигурете си безопасност и комфорт при шофиране с висококачествен лентов кабел от Topcar.bg.

Защо лентовият кабел е толкова важен?

Лентовият кабел играе ключова роля във функционирането на кормилната колона на вашия автомобил. Той представлява свързващата връзка между волана и кормилната колона, която дава възможност за прецизно и лесно управление на автомобила. Смяната му е от важно значение, тъй като това може да подобри функционалността и сигурността при шофиране.

Подобрено управление с лентов кабел от Topcar.bg

Не правете компромиси с безопасността си на пътя – изберете лентов кабел от Topcar.bg и си осигурете спокойствие при всяко пътуване. Разгледайте нашия онлайн магазин и изберете най-добрия лентов кабел за вашата кола, който ще ви осигури:

  • предлага изключителна прецизност при завивания и маневри, което подобрява цялостния ви контрол над автомобила;

  • нашите лентови кабели са от качествени материали, които гарантират дълготрайност и надеждност дори при интензивна употреба;

  • стабилност на волана и предотвратява прекъсване на свързващата връзка.

Защо може да се счупи?

Устройствата, произведени от различни производители, могат да се различават значително. Някои модели имат минималистичен дизайн, където надеждността е от първостепенно значение. Други компании, напротив, се опитват да произвеждат високотехнологични кабели. Въпреки че принципът на работа на всички подобни устройства е подобен.

  1. Естествено стареене

Причината за повредата е простото износване. Кабелът е постоянно в движение и въпреки че възможността за механични повреди е сведена до минимум, триенето и прегъванията не могат да бъдат избегнати с течение на времето

  1. Силен ток върху реакцията на въздушните възглавници

Понякога, като измама, за да избегнат задействането на въздушните възглавници от леко натискане, те задават съпротивление на 2,2 ома. Резисторът не изгаря в един момент, като шпиц. В резултат на това за известно време протича ток през съответната сърцевина, за която не е проектирана, в резултат на което тя изгаря Корозия. Достатъчно е съвсем малко количество вода или пара, които попаднат в пространството под волана, на мястото където е запоен кабела, за да започнат скоро ръждясват тънките проводници.

  1. Механични повреди

Леки инциденти (леки сътресения), много рязко спиране и др., с течение на времето могат да доведат до нарушаване на естествения ход на кабелната шина и да доведат до изкривяването и счупването ѝ. 

  1. Фабрични дефекти

Доста често срещано явление при автомобили, произведени в страната. Случва се, че на сравнително нови автомобили се показва грешка на въздушната възглавница, сигналът не работи, чистачките се повредят и т.н. Има голяма вероятност за бързо износване на нискокачествени проводници. В допълнение, контактната група или съединителят също могат да бъдат класифицирани като нестандартни. 

Ремонт на лентовия кабел

Ако сте изпитали прекъсвания или затруднения в управлението на автомобила, е важно да разберете, че проблемът може да се дължи на лентовия кабел. В такъв случай, не се колебайте да извършите ремонт. Този компонент може да бъде сменен сравнително лесно, но е от съществено значение да се използват висококачествени заместители. 

В Топкар ние предлагаме разнообразие от лентови кабели, съвместими с множество марки и модели, така че може да бъдете сигурни, че ще намерите точно този, който отговаря на вашите нужди. Не отлагайте – вашият комфорт и безопасност са наш приоритет.