Ремонтен комплект спирачни апарати

Популярни
По азбучен ред

Ремонтен комплект спирачни апарати поръчайте евтино

Търси по кола

Изберете желания автомобил за да видите всички Ремонтен комплект спирачни апарати подходящи за него

Ремонтен комплект спирачни апарати

Съдържание на комплекта за основен ремонт на спирачния апарат

Обикновено комплектът за ремонт на спирачния апарат се състои от:

 • уплътняващи елементи;

 • ръководства;

 • пружини с шублери;

 • цилиндри;

 • стоп пръстени;

 • продукти за смазване на водачите;

 • фиксиращи болтове.

Функции за комплект за ремонт на спирачния апарат

Най-уязвимите елементи на спирачния апарат са гумените елементи: те се износват доста бързо, когато са подложени на влиянието на агресивна среда. Пренебрегването на този проблем може да доведе до скъсване на уплътнения или маркучи. Нашият съвет от Topcar.bg като онлайн магазин за авточасти е ако забележите, че уплътненията са износени, купете подходящ комплект за ремонт и ги сменете.

Освен това, с помощта на комплекта за ремонт е възможно да се премахнат дрънкащ или стържещ шум, идващи от накладките. Освен това надеждността на фиксирането на скобата и подвижността на буталото могат да бъдат възстановени.

Как да използваме ремонтен комплект спирачни апарати

Следните неизправности могат да възникнат при използване на спирачния апарат:

 1. Когато праховият маншон е повреден и следователно влагата и мръсотията проникват до компонентите, причинявайки образуване на ръжда. Понякога неподвижността на водачите се причинява от липсата на смазка или използването на неправилно средство, като литий или графит. Под влияние на съставките на тези мазнини, гумените втулки се надуват и блокират движението на скобата. Ако водачите са неподвижни, по време на спиране ще се натисне само една спирачна накладка на диска. В резултат на това последното ще се износва по-бързо. Отбелязвайки, че остатъчната дебелина на вътрешната част на накладката е по-ниска от външната, проверете водачите и ги сменете, ако е необходимо.

 2. Както при водачите, дефект може да бъде причинен от счупване или пробиване на гуменото уплътнение. Освен това буталото може да ръждясва поради невъзможност за смяна на спирачната течност в съответствие с очакваното време. Дефектите в работата на буталата могат да бъдат идентифицирани чрез затруднено движение, което ще бъде очевидно при ръчно завъртане. 

 3. Приплъзване на гумите на автомобила по време на спиране също може да е знак за проблеми с буталото.

 4. Счупване на пружините обикновено е свързано с лошото качество на стоманата  или с износването на метала. Проявява се чрез появата на необичайни звуци по време на шофиране. Това може да причини повреда на спирачния диск.

Защо да изберем Topcar.bg

Не забравяйте, че задръстването на спирачния апарат често води до прегряване и счупване на лагера на главината на колелото и намалява ефективността на спирането. Ето защо ние от Topcar.bg съветваме нашите клинети незабавно да отстраняват дефектите на спирачните апарати. Обикновено най-простият и ефективен начин за решаване на проблема е да купите и инсталирате комплект за ремонт. На нашият сайт можете лесно и удобно да намерите всичко необходимо, единственото необходимо е да си ги поръчате и да ги смените и ви гарантираме мо-сигурно спиране.   

Подмяна ремонтен комплект спирачен апарат